Kulinaria

Cafe Museum

Cafe Museum
Cafe Museum

Dostępność: dostępne

Cena: 39,90 zł
egz.
  • nowość

Compendium Ferculorum. Książka kucharska Stanisława Czernieckiego z 1682 roku

Compendium Ferculorum. Książka kucharska Stanisława Czernieckiego z 1682 roku
Compendium Ferculorum. Książka kucharska Stanisława Czernieckiego z 1682 roku
Gotowanie może być sztuką, kucharz może być artystą, tak jak był nim Stanisław Czerniecki na dworze Lubomirskich w Wiśniczu. Zbiór jego przepisów wydany w 1682 r. pod tytułem Compendium Ferculorum uważany jest za pierwszą polską książkę kucharską. To...

Dostępność: dostępne

Cena: 90,00 zł
egz.

Europa od kuchni

Europa od kuchni
Europa od kuchni

Dostępność: dostępne

Cena: 25,00 zł
egz.
  • nowość

Gospodarstwo piwniczne. Kiperstwo

Gospodarstwo piwniczne. Kiperstwo
Gospodarstwo piwniczne. Kiperstwo

Reprint wydania z 1895 r. Kolejny podręcznik dla właścicieli winnic w Polsce. Były inspektor winnic w Austro-Węgrzech w swoim dziele wprowadza czytelnika we wszystko to, co gospodarstwa piwnicznego (kiperstwa) i fabrykacji win dotyczy. Stara się, by ...

Dostępność: dostępne

Cena: 69,00 zł
egz.

Kucharz doskonały Reprint 1783

Kucharz doskonały Reprint 1783
Kucharz doskonały Reprint 1783
Opublikowany w 1783 roku Kucharz doskonały to druga wydana drukiem polska książka kucharska. Styl Wojciecha Wielądki i jego opis kuchni różni się bardzo od "Compendium ferculorum", słynnego dzieła Stanisława Czernieckiego, kuchmistrza rodu Lubomirski...

Dostępność: dostępne

Cena: 90,00 zł
egz.

Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów. Książka kucharska spisana w latach 1686-1688

Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów. Książka kucharska spisana w latach 1686-1688
Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów. Książka kucharska spisana w latach 1686-1688
Spisana ok. 1686 r. `Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów` to obszerny, szczegółowy i oryginalny rękopiśmienny zbiór przepisów kulinarnych, który można uznać za drugą polską książkę kucharską. Prawie cała nasza wiedza o kuchni staropolskiej b...

Dostępność: dostępne

Cena: 90,00 zł
egz.

Najcenniejsze olejki eteryczne. Tom 1+2

Najcenniejsze olejki eteryczne. Tom 1+2
Najcenniejsze olejki eteryczne. Tom 1+2

Olejki eteryczne są to wieloskładnikowe mieszaniny lotnych związków chemicznych wyodrębniane z roślin metodą destylacji z parą wodną. Zawierają od kilkudziesięciu do kilkuset składników,

Dostępność: ostatnie egzemplarze

Cena: 129,00 zł
egz.
  • nowość

Platery warszawskie w latach 1822-1914. Asortyment odbiorca i obyczaj

Platery warszawskie w latach 1822-1914. Asortyment odbiorca i obyczaj
Platery warszawskie w latach 1822-1914. Asortyment odbiorca i obyczaj
Książka ta jest poświęcona produkcji wyrobów platerowanych w Warszawie w okresie od pojawienia się pierwszego warsztatu w 1822 roku aż do wybuchu I wojny światowej. Asortyment oferowany przez Warszawskie zakłady sprowadzał się, z małymi wyjątkami, do...

Dostępność: dostępne

Cena: 89,00 zł
egz.

Praktyczny kucharz warszawski

Praktyczny kucharz warszawski
Praktyczny kucharz warszawski

Praktyczny kucharz warszawski to wyjątkowo obszerna i praktyczna książka kucharska zawierająca 1503 przepisy różnych potraw, oraz pieczenia ciast i przygotowywania zapasów spiżarnianych. We wstępie autor zaznacza, że książka ma uniwersalny charakter ...

Dostępność: dostępne

Cena: 87,00 zł
egz.

Przewodnik po drzewie żywota. O sposobie zachowania dobrego zdrowia. Kuchnia żydowska

Przewodnik po drzewie żywota. O sposobie zachowania dobrego zdrowia. Kuchnia żydowska
Przewodnik po drzewie żywota. O sposobie zachowania dobrego zdrowia. Kuchnia żydowska

O sposobie zachowania dobrego zdrowia w języku Jidysz przez anonimowego żydowskiego doktora w Polsce. W ydany w 1613 roku Przewodnik po drzewie żywota jest dziełem jedynym w swoim rodzaju; to najstarszy dotychczas znany, świecki tekst o charakterze d...

Dostępność: dostępne

Cena: 90,00 zł
egz.

Stary sposób na gęś

Stary sposób na gęś
Stary sposób na gęś

Dostępność: dostępne

Cena: 49,90 zł
egz.
  • nowość

Surowce spożywcze pochodzenia roslinnego

Surowce spożywcze pochodzenia roslinnego
Surowce spożywcze pochodzenia roslinnego

Dostępność: ostatnie egzemplarze

Cena: 89,00 zł
egz.
  • nowość

Technologia produkcji wina

Technologia produkcji wina
Technologia produkcji wina

Dostępność: dostępne

Cena: 98,00 zł
egz.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Realizacja: N4K.eu
Sklep internetowy Shoper.pl