Compendium Ferculorum. Książka kucharska Stanisława Czernieckiego z 1682 roku
Dostępność: brak towaru
Gospodarstwo piwniczne. Kiperstwo
Reprint wydania z 1895 r. Kolejny podręcznik dla właścicieli winnic w Polsce. Były inspektor winnic w Austro-Węgrzech w swoim dziele wprowadza czytelnika we wszystko to, co gospodarstwa piwnicznego (kiperstwa) i fabrykacji win dotyczy. Stara się, by ...
Dostępność: dostępne
Kucharz doskonały Reprint 1783
Dostępność: dostępne
Najcenniejsze olejki eteryczne. Tom 1+2
Olejki eteryczne są to wieloskładnikowe mieszaniny lotnych związków chemicznych wyodrębniane z roślin metodą destylacji z parą wodną. Zawierają od kilkudziesięciu do kilkuset składników,
Dostępność: ostatnie egzemplarze
Platery warszawskie w latach 1822-1914. Asortyment odbiorca i obyczaj
Dostępność: dostępne
Przewodnik po drzewie żywota. O sposobie zachowania dobrego zdrowia. Kuchnia żydowska
O sposobie zachowania dobrego zdrowia w języku Jidysz przez anonimowego żydowskiego doktora w Polsce. W ydany w 1613 roku Przewodnik po drzewie żywota jest dziełem jedynym w swoim rodzaju; to najstarszy dotychczas znany, świecki tekst o charakterze d...
Dostępność: dostępne