Kulinaria

Compendium Ferculorum. Książka kucharska Stanisława Czernieckiego z 1682 roku

Compendium Ferculorum. Książka kucharska Stanisława Czernieckiego z 1682 roku
Compendium Ferculorum. Książka kucharska Stanisława Czernieckiego z 1682 roku
Gotowanie może być sztuką, kucharz może być artystą, tak jak był nim Stanisław Czerniecki na dworze Lubomirskich w Wiśniczu. Zbiór jego przepisów wydany w 1682 r. pod tytułem Compendium Ferculorum uważany jest za pierwszą polską książkę kucharską. To...

Dostępność: dostępne

Cena:

129,00 zł

egz.

Europa od kuchni

Europa od kuchni
Europa od kuchni

Dostępność: dostępne

Cena:

25,00 zł

egz.

Gospodarstwo piwniczne. Kiperstwo

Gospodarstwo piwniczne. Kiperstwo
Gospodarstwo piwniczne. Kiperstwo

Reprint wydania z 1895 r. Kolejny podręcznik dla właścicieli winnic w Polsce. Były inspektor winnic w Austro-Węgrzech w swoim dziele wprowadza czytelnika we wszystko to, co gospodarstwa piwnicznego (kiperstwa) i fabrykacji win dotyczy. Stara się, by ...

Dostępność: dostępne

Cena:

69,00 zł

egz.

Kucharz doskonały Reprint 1783

Kucharz doskonały Reprint 1783
Kucharz doskonały Reprint 1783
Opublikowany w 1783 roku Kucharz doskonały to druga wydana drukiem polska książka kucharska. Styl Wojciecha Wielądki i jego opis kuchni różni się bardzo od "Compendium ferculorum", słynnego dzieła Stanisława Czernieckiego, kuchmistrza rodu Lubomirski...

Dostępność: dostępne

Cena:

117,00 zł

egz.

Platery warszawskie w latach 1822-1914. Asortyment odbiorca i obyczaj

Platery warszawskie w latach 1822-1914. Asortyment odbiorca i obyczaj
Platery warszawskie w latach 1822-1914. Asortyment odbiorca i obyczaj
Książka ta jest poświęcona produkcji wyrobów platerowanych w Warszawie w okresie od pojawienia się pierwszego warsztatu w 1822 roku aż do wybuchu I wojny światowej. Asortyment oferowany przez Warszawskie zakłady sprowadzał się, z małymi wyjątkami, do...

Dostępność: dostępne

Cena:

119,00 zł

egz.

Stary sposób na gęś

Stary sposób na gęś
Stary sposób na gęś

Dostępność: ostatnie egzemplarze

Cena:

49,90 zł

egz.

Surowce spożywcze pochodzenia roslinnego

Surowce spożywcze pochodzenia roslinnego
Surowce spożywcze pochodzenia roslinnego

Dostępność: ostatnie egzemplarze

Cena:

89,00 zł

egz.

Technologia produkcji wina

Technologia produkcji wina
Technologia produkcji wina

Dostępność: ostatnie egzemplarze

Cena:

98,00 zł

egz.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Realizacja: N4K.eu
Sklep internetowy Shoper.pl